Spanyol mobilitás
Spanyolországi virtuális mobilitás – Március 24-26. Málaga A világjárvány miatt arra kényszerültünk, hogy az eddigiektől eltérő mobilitást szervezzünk. Zoom-on találkoztunk online formában, tehát sajnos elmaradt a repülés, az iskolai közös munka és a partnerek személyes megismerése. A merően új forma azonban semmit sem változtatott az előre eltervezett programon, folytattuk a pályázatban előírt témát és megvalósítottunk…
A Down-szindróma nemzetközi napja – 03.21.
Iskolánk 3 osztálya részt vett a Nem adom fel Alapítvány online szemléletformálásában. Nagyon örülünk, hogy megismerhettük Vilit, és hogy közelebb kerültünk a Downosokhoz. Megtanultuk, hogy ez nem betegség, hanem egy állapot, és azt is megtudtuk, hogy Anna Lilla, régi ismerősünk az első Downos, aki Magyarországon egy újság címlapjára került. Gratulálunk neki! Köszönjük a lehetőséget! A…
Quizizz játék
Több mint 200 diákunk töltötte ki a kvízt október 15-17-e között. Reméljük, mindenki tanult valami újat a látássérültekről, a vakságról, vagy a vakvezető kutyusokról, és örül, hogy a minivállalkozás tagja lett. Hálásak vagyunk az aktív részvételért!
Erasmus napok – október 15-ei hét
Idén az Erasmus napok egybeesik a Fehér bot világnapjával. A jeles nap alkalmából a Blind Date minivállalkozás vakokról és látássérültekről szóló kvíz játékában vehettek részt, megismerhetitek a minivállalkozás tagjait, csatlakozhattok a vállalkozáshoz, és megnézhetitek az eddigi projekttevékenységekről készült beszámolókat. Osztályoddal ofő órán töltsd ki a kvízt és csatlakozz a facebook csoporthoz! Erasmus napok, 2020. október 15.…
A vírus alatt (március 16. – május 31.)
Az új koronavírus miatt elmaradt a spanyol mobilitás. Megpróbáljuk meghosszabbítani a projektet, és majd szeptembertől pótoljuk, ami kimaradt. A karanténban online folytattuk a közös munkát horvát, lengyel és spanyol partnereinkkel. Sok prezentációt és videót is készítettünk. Az egyik videó a két év során megvalósított magyar programokról szól. Ez most itt látható. A korábbi mobilitásokról szóló kisfilmek a…
A glaukóma nemzetközi hete – március 8-14.
A jeles hét alkalmából a 9.d diákjai figyelemfelhívó kapmányt rendeztek. A kilencedikes és tizedikes diákokat 3 szembetegségről tájékoztatták. Reméljük, sikerül mindegyiket elkerülniük. Köszönjük a szép plakátokat, amik kikerültek a faliújságra.
Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola – március
Márciusban többször is ellátogat hozzánk Farkas Darinka, aki vakvezető kutyusok kiképzésével foglalkozik. A diákok a folyosón csukott szemmel mennek végig. Kipróbálják, milyen ha egy kutyára kell bízni magukat.
Nem adom fel Alapítvány – február, március
Az alapítvány munkatársai, tapasztalati szakértői ismét iskolánkban jártak. Mozgásukban korlátozottak, siketek, és egy siket-vak hölgy érzékenyítették a diákokat, akik, reméljük, most is életreszóló élménnyekkel gazdagodtak.
Projektnapok – február 5-6.
A kilencedikes osztályok közül hárman ismét a vakság témáját dolgozták fel a projektnapokon. Megismerkedtek pár szembetegséggel valamint vak hírességekkel, kiselőadásokat tartottak egymásnak, filmeket néztek, ellátogattak a Láthatatlan Kiállításra, érzékenyítő tréningeken vettek részt, és még egy paralimpiai sportágat, a csörgőlabdát is kipróbálhatták a 11.a-soknak köszönhetően.
Az önkéntesség napja – december 5.
Iskolánk az International Voluntary Day keretében rendezte meg a decemberi jótékonysági vásárt. Diákjaink (videó)interjúkat is készítettek olyan diáktársaikkal, akik közösségi szolgálatot végeznek a környezetvédelem területén vagy a fogyatékkal élőknek segítenek. Ezek az e-twinning oldalunkon olvashatóak, nézhetőek meg. Köszönjük, hogy a 12.d tanulói ismét nagyon látványos faliújsággal készültek a jeles napra.
Menü