Felvételi követelmények

Az iskolánkba jelentkező tanulóknak részt kell venniük a központi írásbeli vizsgán matematikából és magyarból.

A tanulók pontszámát a következők szerint számoljuk:

megjegyzés

elérhető maximum pont

7. év végi
eredmények

irodalom, történelem, magyar nyelv, matematika,
idegen nyelv tantárgyak érdemjegyének összege

25 pont

8. félévi
eredmények

irodalom, történelem, magyar nyelv, matematika,
idegen nyelv tantárgyak érdemjegyének összege

25 pont

központi felvételi
pont

matematikából és magyar nyelvből

100 pont

szóbeli

szóbeli az iskolánkban lesz

50 pont

összesen

200 pont

Azok a tanulók, akiknek a 7. év végi eredménye, a 8. félévi eredménye és a központi felvételin elért pontjainak összege legalább 95 pont szóbeli vizsgát kell tegyenek, de 100 pont felett szóbeli vizsga nélkül megkapják az érte járó 50 pontot, a rangsor alapján automatikusan felvételt nyernek iskolánkba.

Azok a tanulók, akiknek a 7. év végi eredménye, a 8. félévi eredménye és a központi felvételin elért pontjainak összege kevesebb mint 95 pont, részt vesznek a szóbeli vizsgán, ahol maximum 50 pontot kaphatnak. Az így elért pontszám alapján rangsoroljuk a jelentkezőket, akik a férőhelyek számának függvényében kerülhetnek be iskolánkba.

Példák a számításra

  • T. Ildikó 7. és 8. osztályos eredményei alapján hoz 40 pontot, a központi felvételin elér 57 pontot (összesen 97 pont), automatikusan megkapja a szóbeliért járó 50 pontot (vagyis összesen 147 pontja lesz); bekerül az iskolánkba.
  • K. Péter gyengébb tanuló, csak 30 pontot hoz az általános iskolából, viszont 65 pontos fel vételit ír (összesen 95 pont), automatikusan jár az 50 pont a szóbeliért (tehát így összesen 145 pontja lesz); őt is felvesszük.
  • D. Krisztina 41 pontot hoz az iskolájából, de sajnos nagyon izgulós, elrontja a felvételit, csak 45 pontot szerez (összesen 86 pont). Ő részt vesz a szóbeli vizsgán, ahol kap 45 pontot, így 131 pontja van összesen. Ez esetben attól függ a felvétele, hogy hány tanuló szerzett nála több pontot, és közülük hányan jelölték meg elsőként az iskolánkat, de még akár jó eséllyel bekerülhet iskolánkba.
Menü