A Szent István Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium több évtizedes múltra tekint vissza.

Elődünk 1953. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit, koedukált diákotthonként, de nem a mostani helyén. A Mester utcai épületben 1957. szeptember 1-től, az iskola épületének felső emeletein kaptak helyet a kollégista tanulók, a fiúk a második, a lányok a harmadik emeleten.

Napjainkban csak lányokat fogad a kollégium. 80 fő elhelyezését tudjuk biztosítani, az iskola épületének legfelső szintjén, ami a biztonságos elhelyezés kritériumát erősíti. A kis létszám lehetőséget ad a kollégium tanárainak, hogy nagyobb odafigyeléssel követhessék csoportjuk tanulóinak tanulmányi munkáját, személyiségfejlődését. Az iskolai felkészüléshez minden délután biztosítjuk a nyugodt tanulóidőt, szilenciumot.

A kollégisták biztonságáról 24 órás portaszolgálat és éjjel- nappali nevelőtanári ügyelet gondoskodik. A kollégium pedagógiai programjában nagy hangsúlyt kap a tanulmányi munka, az esélyegyenlőség megteremtése felzárkóztatás útján, illetve a szakkörökben folyó tehetséggondozás

Rendszeresen figyelemmel követjük tanulmányi eredményeiket az e-napló, vagy – ritkábban- az ellenőrző útján. A korrepetálások rendjét ismerik kollégistáink, de bármikor segítséget kérhetnek feladataik megoldásához.

A tanulóink több mint fele igazolt sportoló (kézilabda, leány labdarúgás, kosárlabda). Az ő tanulóidejük alkalmazkodik az edzések rendjéhez.

Nem csupán 9-12. évfolyamos középiskolások laknak a kollégiumban, hanem általános iskolás korú „kisgimnazisták”, (utánpótlás korosztály), és 13-14. évfolyamos OKJ-s képzésben résztvevő diákok is kaphatnak elhelyezést.

A kollégium diákjainak rendelkezésére áll a nyugodt tanuláshoz az emeleten lévő két tanterem, egy számítógépterem, használhatják az iskola és a kollégium könyvtárát. A társalgóban szabad idejükben, este tv-t nézhetnek. A sportoláshoz használhatják az iskola konditermét, valamint a közelmúltban átadott tornacsarnokot.

Kollégiumvezető:
Balog Anikó

A kollégium tanárai a szakterületüknek megfelelően rendszeres segítséget nyújtanak a tanuláshoz.
A legfontosabb tantárgyakból, magyar (irodalom, nyelvtan), történelem, matematika, angol, földrajz, fizika, kémia, biológia folyamatosan korrepetálnak a testület nevelői.

További információ a kollégiumról: Kollégium menüpont alatt.

Menü