A Kollégium bemutatása

A BGSZC Szent István Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma több évtizedes múltra tekint vissza. Elődünk 1953. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit, koedukált diákotthonként, de nem a mostani helyén. A Mester utcai épületben 1957. szeptember 1-től, az iskola épületének felső emeletein kaptak helyet a kollégista tanulók, a fiúk a második, a lányok a harmadik emeleten.

A 2019 – 20 tanévtől 40 fő leány és 20 fő fiú elhelyezését tudjuk biztosítani, az iskola épületének legfelső szintjén. A kis létszám lehetőséget ad a kollégium tanárainak, hogy nagyobb odafigyeléssel követhessék csoportjuk tanulóinak tanulmányi munkáját, személyiségfejlődését.
Az iskolai felkészüléshez minden délután biztosítjuk a nyugodt tanulóidőt, szilenciumot.

A kollégisták biztonságáról 24 órás portaszolgálat és éjjel – nappali nevelőtanári ügyelet gondoskodik. A kollégium pedagógiai programjában nagy hangsúlyt kap a tanulmányi munka, az esélyegyenlőség megteremtése felzárkóztatás útján, illetve a szakkörökben folyó tehetséggondozás.

Rendszeresen figyelemmel követjük tanulmányi eredményeiket az e-napló, vagy – ritkábban- az ellenőrző útján. A korrepetálások rendjét ismerik kollégistáink, és bármikor segítséget kérhetnek feladataik megoldásához.

A tanulóink jelentős hányada igazolt sportoló (kézilabda, jégkorong). Az ő tanulóidejük alkalmazkodik az edzések rendjéhez.

A kollégium diákjainak rendelkezésére áll a nyugodt tanuláshoz az emeleten két tanterem, számítógépek, valamint használhatják az iskola könyvtárát. A társalgóban szabad idejükben, este tv-t nézhetnek. A sportoláshoz használhatják az iskola konditermét, valamint a közelmúltban átadott tornacsarnokot.

Kollégiumvezető:
Balog Anikó

A kollégium tanárai a szakterületüknek megfelelően rendszeres segítséget nyújtanak a tanuláshoz.
A legfontosabb tantárgyakból, magyar (irodalom, nyelvtan), angol, történelem, informatika, földrajz, fizika, kémia, biológia folyamatosan korrepetálnak a testület nevelői.

Menü