Felvételi követelmények

Az iskolánkba jelentkező tanulóknak részt kell venniük a központi írásbeli vizsgán matematikából és magyarból.

A tanulók pontszámát a következők szerint számoljuk:

megjegyzés

elérhető maximum pont

7. év végi
eredmények

irodalom, történelem, magyar nyelv, matematika,
idegen nyelv tantárgyak érdemjegyének összege

25 pont

8. félévi
eredmények

irodalom, történelem, magyar nyelv, matematika,
idegen nyelv tantárgyak érdemjegyének összege

25 pont

központi felvételi
pont

matematikából és magyar nyelvből

100 pont

szóbeli

szóbeli az iskolánkban lesz

50 pont

összesen

200 pont

Azok a tanulók, akiknek a 7. év végi eredménye, a 8. év félévi eredménye és a központi felvételin elért pontjainak összege legalább 105 pont, a szóbeli elbeszélgetésen automatikusan megkapják a szóbelin elérhető maximum 50 pontot, majd a rangsor alapján felvételt nyerhetnek iskolánkba.

Azok a tanulók, akiknek a 7. év végi eredménye, a 8. félévi eredménye és a központi felvételin elért pontjainak összege kevesebb, mint 105 pont, részt vesznek a szóbeli vizsgán, ahol maximum 50 pontot kaphatnak. A szóbeli vizsgán a logikai készséget és a kommunikációs képességet mérő feladatokkal találkozhatnak a felvételizők. Az így elért pontszám alapján rangsoroljuk a jelentkezőket, akik a férőhelyek számának függvényében kerülhetnek be iskolánkba.

Példák a számításra

  • T. Ildikó 7. és 8. osztályos eredményei alapján hoz 40 pontot, a központi felvételin elér 65 pontot (összesen 105 pont), automatikusan megkapja a szóbeliért járó 50 pontot; bekerül az iskolánkba.
  • D. Krisztina 41 pontot hoz az iskolájából, de sajnos nagyon izgulós, elrontja a felvételit, csak 45 pontot szerez (összesen 86 pont). Ő részt vesz a szóbeli vizsgán, ahol kap 45 pontot, így 131 pontja van összesen. Ez esetben attól függ a felvétele, hogy hány tanuló szerzett nála több pontot, és közülük hányan jelölték meg elsőként az iskolánkat.
Menü