Felvételi követelmények

Az iskolánkba jelentkező tanulóknak részt kell venniük a központi írásbeli vizsgán matematikából és magyarból.

A tanulók pontszámát a következők szerint számoljuk:

megjegyzés

elérhető maximum pont

7. év végi
eredmények

irodalom, történelem, magyar nyelv, matematika,
idegen nyelv tantárgyak érdemjegyének összege

25 pont

8. félévi
eredmények

irodalom, történelem, magyar nyelv, matematika,
idegen nyelv tantárgyak érdemjegyének összege

25 pont

központi felvételi
pont

matematikából és magyar nyelvből

100 pont

szóbeli

szóbeli az iskolánkban lesz

50 pont

összesen

200 pont

Azok a tanulók, akiknek a 7. év végi eredménye, a 8. év félévi eredménye és a központi felvételin elért pontjainak összege legalább 130 pont, a szóbeli elbeszélgetésen automatikusan megkapják a szóbelin elérhető maximum 50 pontot, majd a rangsor alapján felvételt nyerhetnek iskolánkba.

Azok a tanulók, akiknek a 7. év végi eredménye, a 8. félévi eredménye és a központi felvételin elért pontjainak összege kevesebb, mint 130 pont, részt vesznek a szóbeli vizsgán, ahol maximum 50 pontot kaphatnak. A szóbeli vizsgán a logikai készséget és a kommunikációs képességet mérő feladatokkal találkozhatnak a felvételizők. Az így elért pontszám alapján rangsoroljuk a jelentkezőket, akik a férőhelyek számának függvényében kerülhetnek be iskolánkba.

Azokat a tanulókat, akiknek a 7. év végi eredménye, a 8. félévi eredménye és a központi felvételin elért pontjainak összege kevesebb, mint 90 pont, nem hívunk be szóbeli elbeszélgetésre, de ez nem zárja ki az iskolánkba történő felvételt.

Példák a számításra

  • T. Ildikó 7. és 8. osztályos eredményei alapján hoz 45 pontot, a központi felvételin elér 85 pontot (összesen 130 pont), automatikusan megkapja a szóbeliért járó 50 pontot; bekerül az iskolánkba.
  • D. Krisztina 41 pontot hoz az iskolájából, de sajnos nagyon izgulós, elrontja a felvételit, csak 55 pontot szerez (összesen 96 pont). Ő részt vesz a szóbeli vizsgán, ahol kap 45 pontot, így 131 pontja van összesen. Ez esetben attól függ a felvétele, hogy hány tanuló szerzett nála több pontot, és közülük hányan jelölték meg elsőként az iskolánkat.
  • H. Henrik hoz 40 pontot az iskolájából, a központi felvételin szerez 45 pontot (összesen 85 pont), nem hívjuk be szóbeli elbeszélgetésre, felvétele attól függ, hogy hány szabad férőhely marad azok után, akik nála jobb eredményt értek el, és iskolánkat az első helyen jelölték meg.