Kedves Diákok, Olvasók és Érdeklődők!

Könyvtárunk 1987-óta, az iskola 100. évfordulójától működik jelenlegi formájában.

A barátságos világos helyiségben szabadpolcos rendszer teszi lehetővé, hogy mindenki saját maga keresse ki a kívánt könyvet. Könyvtári állományunk folyamatos gyarapodásának eredményeként a kötetek száma mára már a húszezer darabot is eléri.

A szükséges tankönyveken kívül igyekszünk beszerezni a legismertebb szépirodalmi alkotásokat, kötelező olvasmányokat. A szakkönyveken kívül helyet kaptak azok a dokumentumok is, amelyek különböző művészeti ágak közvetítői lehetnek (magnókazetták, videofilmek, CD-lemezek).

A könyvtár látogatottságának nagyfokú növekedésével szükségessé vált a könyvtári állomány számítógépre vitele azért, hogy a tanulók sokkal gyorsabban tudnak hozzájutni a szükséges információkhoz. A gyorsabb intézés elősegítése érdekében a kölcsönzés is számítógépen, a Szirén integrált könyvtári rendszeren keresztül  történik.

Az Internethasználat tovább bővíti könyvtár látogatóinak információszerzési lehetőségeit. A könyvtár nyitvatartási ideje alatt Internet hozzáférés lehetséges. Ennek érdekében három számítógép került elhelyezésre a helyiségben.
A könyvtár nyitva tartása alkalmazkodik az iskola tantestületi eseményeihez, így értekezletek, megbeszélések és iskolai szünetek alatt zárva tart.  Az osztályok számára külön könyvtári órákat tartunk annak érdekében, hogy a tanulók megismerjék a könyvtár használatát.