”Make a change”

Az Entrepreneurial Young Citizens of Modern Europe c. Erasmus+ projektünk egyik extra mobilitását iskolánk rendezte. 5 horvát diákot és 2 tanárt fogadtunk iskolánkban. A 10.d és a 10.b tanulói vettek részt a programokon.

Đakovo-ból busszal érkeztek a vendégeink. A szállás sajnos nem volt tiszta, és nem indult jól a hét, ezért rögtön kerestünk egy jobb helyet, ahol jobban érezték magukat. Munkatémánk továbbra is a társadalmi inklúzió: a vakság, gyengénlátók, látássérültek. Járt nálunk Farkas Darinka, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola trénere, és ellátogattunk a Vakok Kertjébe, ahol a vakoknak szánt játékokat is kipróbálhattuk (ping pong, teke, zenélés), valamint a Nem adom fel Kávézóba, ami egy jó példa a társadalmi vállalkozások működésére. A vállalkozási készségeket azzal fejlesztettük, hogy a diákok beleásták magukat egy társadalmi ügybe (játékfüggőség, vandalizmus, állatok jogai, etnikai kisebbségek, online zaklatás), kiselőadásokat tartottak egymásnak a témákról, figyelemfelkeltő posztereket készítetek, majd társaikkal együttműködve összehoztak egy 4 küldetésből álló online szabadulószobát. Reményeink szerint, szeptemberben sikerül majd ráirányítaniuk osztálytársait figyelmét ezekre a diákokat is érintő közügyekre, és aktívabb, felelősebb állampolgárokká válnak.

A munka mellett természetesen összebarátkoztunk, várost néztünk, szórakoztunk, vásárolgattunk, és strandon is pancsiztunk, hiszen kutya meleg volt!

Bízunk abban, hogy a résztvevők kommunikációs, interperszonális, digitális, nyelvi készségei sokat fejlődtek, valamint közvetlen tapasztalattal gazdagodtak a vakok, gyengénlátók  életéről. Biztosan születtek új barátságok is. Legközelebb augusztusban mi utazunk Lengyelországba.

A tanulási /tanítási / képzési tevékenységről készült videó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.